Οίκος

5 γενιές στην χρυσοχοΐα

Η σχέση της οικογένειας Σάπκα με την χρυσοχοΐα ξεκινάει λίγο πριν τα τέλη του 19ου αιώνα. Το «χρυσοχοείον Σάπκα» ιδρύθηκε το 1895 από τον πατέρα Αστέριο και τον υιό Πάνο Σάπκα στη νεοκλασική Λάρισα, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένεια προερχόμενη από την κωμόπολη Μεγάβορο, της περιοχής Μοναστηρίου.

Ο Πάνος έφηβος ακόμη θήτευσε επί σειρά ετών στο «χρυσοχοείο Ζολώτα» στην Αθήνα και τελειοποίησε την τέχνη που είχε αρχίσει να διδάσκεται από τον πατέρα του. Η μαθητεία στον ιστορικότερο οίκο κοσμηματοποιίας της Ελλάδας τον βοήθησε να αποκομίσει εμπειρία ικανή ώστε να προσδώσει χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου και πρωτοποριακού για τα δεδομένα της Λάρισας κοσμηματοπωλείου στην επιχείρηση.Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο πρωτότοκος υιός του Πάνου, Δημήτριος (Μίμης) Σάπκας ο οποίος κληρονόμησε και διαχειρίστηκε το χρυσοχοείο  του πατέρα του με μεγάλη επιτυχία. Υπήρξε πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην πόλη της Λάρισας καθώς εκτός από τις επαγγελματικές ανέπτυξε και  φιλικές σχέσεις με τους πελάτες του με αποτέλεσμα η εμπιστοσύνη που τους ενέπνεε να τον καταστήσει άτυπο σύμβουλό τους όχι μόνο σ’ ότι αφορά την αγορά κοσμημάτων, αλλά και γενικότερα στη διαχείριση οικονομικών ζητημάτων.

Την παράδοση της οικογένειας συνέχισε ο γιός του Πάνος Σάπκας, ο νεότερος, ο οποίος έφερε ένα καινούργιο αέρα στην επιχείρηση, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής του. Αυτό σήμαινε «στροφή» στις αγορές του εξωτερικού, νέες εισαγωγές, καινούργιες συνεργασίες, επώνυμα προϊόντα.

Η επιχείρηση αναδεικνύεται σε σύμβολο της αγοράς χρυσοχοΐας στη Λάρισα και ως επώνυμος πλέον «οίκος» αναλαμβάνεται από τον σημερινό της ιδιοκτήτη – πέμπτη γενιά της οικογένειας –  Δημήτρη Σάπκα που φροντίζει να βάλει τη δική του σφραγίδα, ακολουθώντας τις σύγχρονες μεθόδους του marketing χωρίς να αποκλίνει από την οικογενειακή συνταγή της επιτυχίας που προσδιορίστηκε από την ιδρυτή του χρυσοχοείου:

  • Ποιότητα
  • Άψογη Εξυπηρέτηση
  • Τέλεια Αισθητική

Λάτρης και βαθύς γνώστης των διαμαντιών –  αδαμαντολόγος του Gemmological Association of Great Britain αφουγκράζεται  τις τάσεις και τις ανάγκες της εποχής. Συμβουλεύει πάντα για την καλύτερη δυνατή αγορά, γιατί όπως έλεγε και ο παππούς του «το κόσμημα είναι επένδυση».
Το 2015 το κοσμηματοπωλείο Σάπκας έκλεισε 120 χρόνια λειτουργίας και έκτοτε λειτουργεί ως  Οίκος κοσμημάτων.
Συνεχίζει δυναμικά την επιτυχημένη πορεία του ποντάροντας πάντα στην αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου.

 

 

©2020 sapkas.com. All Rights Reserved. Powered by GlobalTech